Ste lastnik najzmogljivejšega računalnika na svetu

26.01.2011

LJUDJE SE NE GLEDE NA STAROST, LAHKO NAUČIJO ČESARKOLI. POMEMBNO JE LE, DA IMAJO MOŽNOST NAUČITI SE, KAKO UPORABITI SEBI NAJPRIMERNEJŠI IN NAJBOLJ PRILJUBLJEN NAČIN UČENJA. (Barbara Prashing)

STE LASTNIK NAJZMOGLJIVEJŠEGA RAČUNALNIKA NA SVETU

Morda se zdi smešno, ampak vaši možgani niso veliko večji od grenivke. In vendar je ta čudež tisočkrat bolj zmogljiv od največjega računalnika na svetu. To je tisti del vas, ki vas naredi tako zelo enkratnega in neponovljivega.

Človek ima že od rojstva okoli 100 miljard možganskih celic, ki neprestano ustvarjajo nove povezave in se tako učijo. Hitrost ustvarjanja novih povezav je izjemna – 3 milijarde na sekundo. Povezave so ključ do izjemne moči možganov. Medcelične povezave so namenjene shranjevanju informacij. Vsak nevron ima do 20.000 vejam podobnih povezav, ki se imenujejo dendriti. Po njih signali prihajajo v celico. Vsak nevron je zelo zmogljiv računalnik. Celica pošilja ostalim celicam elektrokemične signale preko posebne veje, ki se imenuje akson.

Prof. Robert Ornstein z Univerze Stanford je zapisal, da je število vseh možnih povezav v človeških možganih večje od skupnega števila atomov v našem vesolju.Prijava na e-Novice

Povečajte svojo čustveno, osebnostno in duhovno inteligentnost.