Pomen čustev za doseganje odličnih rezultatov metode HITRO UČENJE TUJIH JEZIKOV

10.03.2011

Za učenje je velikega pomena limbični sistem možganov – to je v možganih center za čustva. Ta del možganov je „vhod“ v trajni spomin. Povezanost čustev in pomnjenja je znana- Zato je pri učenju izjemno koristno, da trener zbuja pozitivna, prijetna čustva. Čustva so poleg sproščenega stanja ključ, ki spravi informacije v trajni spomin.

POZITIVEN ODNOS JE ZA UČENJE NAJVEČJA VREDNOST, KI JO PREMORETE (Bobbi deprter: Quantum learning)

Kadar smo prepričani, da bomo pri učenju uspeli, ponavadi tudi uspemo, in podobno: kadar pričakujemo neuspeh, se ta tudi uresniči.

Bolgarski psihiater in pedagog Georgi Lozanov poudarja, kako pomembna je tudi povezava med zavestnim in podzavestnim delom predstave tega, kar se učimo. Prepričan je, da ima vsak človek veliko možganskih rezerv, ki so ponavadi v pritajenem stanju. Verjame, da je daleč najpomembnejši del učenja tisti, ki se odvija v podzavesti. Naloga trenerja pri metodi hitro učenje tujih jezikov je, da odstrani pregrade med obema deloma; to pa doseže tako, da naredi predstavitev in podajanje snovi kar se da logično, etično, prijetno in brez pretresov. Zato so plakati in sploh okolje v katerem poteka učenje po metodi hitro učenje tujih jezikov, tako pomemben del.Prijava na e-Novice

Povečajte svojo čustveno, osebnostno in duhovno inteligentnost.