Merljivost sproščenega stanja

8.11.2010

Najpomembnejše pri metodi hitro učenje tujih jezikov je to, da ste sproščeni, ker napetost v telesu ohromi spomin. Doseganje sproščenosti je neposredno povezano z ritmom možganskih valov. Ko smo budni, možgani utripajo z valovi beta (14 do 21 HZ), v sproščenosti uma in telesa pa začno delovati z nižjimi frekvencami (7. do 14. HZ), na tako imenovanih valovih alfa.

Vendar se naš zavestni um upira takšnemu delovanju. Prevzame nas dvom, občutek nemoči, zavračamo svoje sposobnosti, postanemo ravnodušni in počasi se le prikopljemo do zaupanja. Zato je dobro, da poznamo ta proces, da se mu ne upiramo, da ne obupamo in da vztrajamo.

Ko pa se s pomočjo dihalnega biofidbeka (mind machine s povratno funkcijo na osnovi pravilnega dihanja) sprostimo, se rešimo napetosti in življenje nam pokaže svojo lepšo stran. Pridobimo zaupanja in vse se obrne na boljše. To je naravna pot do pridobivanja zaupanja v sebe in svoje sposobnosti.

Metoda hitro učenje tujih jezikov temelji torej na učenju v sproščenem stanju, v alfa stanju možganskih valov. Učnega gradiva ne prebiramo, temveč ga samo preletimo in si ga na ta način vtisnemo v svoj podzavestni um. Bolj ko smo sproščeni, več podatkov lahko vsrkamo v svoj spomin.

Ključno pri tem je, da vemo, kdaj smo v alfa stanju – sproščenem stanju. To vam omogočamo na dva načina:

  • uporabljate posebno izvedbo naprave mind machine, kjer vas asistentka, ki sodeluje v procesu poleg vas in profesorice, spremlja preko signalov na mind machine, kdaj ste sproščeni,
  • vašo sprostitev merimo preko upora kože, kjer s pomočjo posebnega senzorja, ki ga imate na roki, ugotavljamo vaše stanje možganskih tokov, kar se prikaže oziroma izriši tudi na ekranu računalnika, tako da lahko tudi samo neposredno vidite, kdaj ste bili pri poslušanju vsebin sproščeni in kdaj niste bili.

Kolikor ugotovimo, da niste sproščeni, vam predlagamo dodaten antistresni program, kjer vas naučimo kako se sproščati.Prijava na e-Novice

Povečajte svojo čustveno, osebnostno in duhovno inteligentnost.