Kaj je metoda hitro učenje tujih jezikov?

26.01.2011

Metodo hitro učenje tujih jezikov je sredi 60. let prejšnjega stoletja razvil dr. Georgi Lozanov. Metoda omogoča v najkrajšem možnem času doseči znanje tujega jezika, ob tem tem pa je način učenja po tej metodi prijazen in sproščen. To je celostni učni sistem, saj aktivira obe možganski polovici: logično racionalno mišljenje (leva možganska polovica) in hkrati kreativno, igrivo stran (desna možganska polovica).

Učinkovitost metode hitro učenje tujih jezikov zagotavlja več elementov:

  • popolna sproščenost (merljiva)
  • prijetna glasba, ki dokazano vpliva na sprostitev in izboljšanje spomina
  • prijetno vzdušje
  • metoda sinteze in asociacij
  • harmonija obeh možganskih polovic
  • aktivno poslušanje
  • aktiviranje poslušanih vsebin z individualno konverzacijo

Metoda hitro učenje tujih jezikov omogoča, da se stres in napetosti, ki sicer povzročajo blokade pri učenju, odstranijo, in vsebine ki jih poslušate in konverzirate se lahko nemoteno stekajo v vaše možgane in se globoko zasidrajo v dolgoročni spomin.

Metoda „ hitro učenje tujih jezikov“ dokazano aktivira sicer neizkoriščeni potencial obeh možganskih polovic. Gre torej za  možganski fitnes. Tehnologijo, ki je vključena v metodo hitrega učenja tujih jezikov uporabljajo povsod po svetu v vrhunskih medicinskih ustanovah.

Pri metodi hitro učenje tujih jezikov gre torej za to, da s pravilnim dihanjem (biofeedback) in stanjem možganskih valov od 7 do 12 HZ ter z dodanim kisikom dosežete sinhrono delovanje celih možganov in s tem maksimizirate svoje psihofizične sposobnosti. Pri tem se izločajo stresni hormoni in tako se človek v celoti prenovi. Poleg tega, da boste s to metodo povečali izkoristek vaših spominskih potencialov, boste  povečali tudi fleksibilnost vašega mišljenja, ki omogoča povečanje občutljivosti za zaznavanje novosti, hitreje rešujete probleme, dobite nove ideje itd.

Na psihofizičnem področju pa se rezultati metode hitro učenje tujih jezikov odražajo tako, da boste zaznali povečan nivo energije, sproščeno počutje, hitreje boste sprejemali znanje, dobro boste spali. Možganski spodbujevalnik, s pomočjo katerega trenirate po metodi hitrega učenja tujih jezikov,  se v sodobnih medicinskih centrih uporablja za psihofizično kondicioniranje in za terapije bolezni sodobnega človeka.Prijava na e-Novice

Povečajte svojo čustveno, osebnostno in duhovno inteligentnost.