Hitro učenje tujih jezikov in pomen kisika

30.09.2010

Hitro učenje tujih jezikov je metoda treninga tujega jezika, kjer je poleg andragoških pristopov ključna za optimalni uspeh tudi fiziološka podpora organizmu. Ena takih pomembnih podpor je zadostna koncentracija kisika v možganih in celotnem organizmu.

Ljudje razmišljamo jasneje in delamo učinkoviteje, če ožgani dobijo zadostno količino kisika. Teža možganov predstavlja samo 2% celotne telesne teže, vendar pa možgani porabijo kar 20% kisika, ki ga dobimo v telo. Kisik je ključni pogoj za življenje in zdravje. Vsak dan vdihnemo približno 11300 litrov kisika. Takšna količina zadošča za ohranjanje 75 trilionov naših celic.

Človek je zdrav toliko, kot je zdrav naš najmanjši del – to so naše celice. Da dobimo v organizem zadostno količino kisika pa je predpogoj, da znamo pravilno in učinkovito dihati. Dihanje namreč nadzoruje količino kisika, ki  pride do vsake celice. In prav kisik je tisti, ki v vsaki celici stimulira električne procese. Dihanje nadzoruje tudi pretok limfne tekočine, ki predstavlja kanale za odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. Celice je zato potrebno očistiti nesnag, da jih lahko nadomesti kisik. Dihanje je torej bistveno za stimuliranje in čiščenje celic.

Pri izvedbi metode hitro učenje tujih jezikov udeležence naučimo pravilnega dihanja. Pri tem jih spodbujamo, da dihajo globoko, s trebušno prepono: globok vdih, npr. 3 sekunde in globok izdih, npr. 4-5 sekund.  Hitro učenje tujih jezikov poteka s pomočjo dihalnega biofeedbacka, to pa pomeni, da imajo udeleženci tudi povratno informacijo, kdaj dihajo pravilno.

Udeleženci metode hitreo učenje tujih jezikov pa imajo poleg tega, da jih naučimo pravilnega dihanja še dodatno medicinsko podporo, ki jo predstavlja dvakrat dnevno vdihavanjem medicinskega kisika, ki njihove možgane in celotni organizem napolni z optimalno količino kisika, tako da so dovolj kondicionirani pri sprejemanju vsebin tujega jezika.Prijava na e-Novice

Povečajte svojo čustveno, osebnostno in duhovno inteligentnost.