Hitro učenje tujih jezikov

Hitro učenje je v sredini 60. let razvil bolgarski zdravnik, psiholog in psihoterapevt Dr. Georgi Lozanov za kar je uporabil izraz sugestopedija, kasneje pa so Superlearning uvedli Američani.

Proces hitrega učenja tujih jezikov v alfa stanju je dokazano bolj efektiven proces učenja, je prijetnejši, bolj naraven in bolj zdrav in predstavlja učinkovito tehniko dolgoročnega pomnenja, to je ohranjanja naučenih informacij. Hitro učenje tujih jezikov je celostno, vključuje obe možganski polovici, celotno telo, zavest in podzavest. Naši udeleženci se s pomočjo hitrega učenja jezikov v tujem jeziku izražajo kreativno in samozavestno.

PREDSTAVITEV PROGRAMA SUPERLEARNING – HITRO UČENJE TUJIH JEZIKOV

ZAKAJ BI SE UČILI KOT V 19. STOLETJU, ČE IMAMO SODOBNEJŠE METODE IN UČNE PRIPOMOČKE, KI NAM PRIHRANIJO ČAS IN ENERGIJO?

V 40 šolskih urah (v petih dneh) se po programu SUPERLEARNING – hitro učenje tujih jezikov naučite toliko elementov tujega jezika, kot bi se po konvencionalni metodi naučili v enem letu (120 – 160 šolskih urah).

V enem tednu boste osvojili najmanj 1300 elementov tujega jezika.

Znanstveno je dokazano, da se bo vaš spomin izboljšal za približno 20 %, saj se v procesu hitrega učenja tujih jezikov aktivira dolgoročni spomin.

In ne glede na stopnjo predznanja napredujete, kot je opisano zgoraj.

Najboljše rezultate so dosegli udeleženci, ki so bili v času učenja na dopustu in so se učili dopoldan 4 šolske ure in popoldan 4 šolske ure.

Zelo dobro je,  da sta udeleženca (največ dva) med seboj pristna prijatelja in da imata približno enako predznanje in cilje učenja.

Seveda pa so rezultati najboljši pri individualnem učenju,  kjer se vam profesor posveti v celoti.

V učnem procesu hitrega učenja tujih jezikov z vami sodelujeta dva strokovnjaka, profesor tujega jezika, ki aktivira in spremlja vaš napredek ter strokovnjak za delo z možganskim spodbujevalnikom (mind machine). Vsebine tako poslušate v stanju sproščenosti, s tem pa dosegate optimalno pomnjenje in aktivirate dolgoročni spomin.

Eno stopnjo opravite v 5-ih ali 10-ih dneh:

 • od ponedeljka do petka ali
 • tri dni v enem tednu in dva dni v začetku sledečega tedna ali
 • v desetih dneh od ponedeljka do petka.

Urnik petdnevnega treninga:

 • 4 ure dopoldanskega treninga
 • odmor za kosilo, fizično aktivnost in pisne naloge
 • 4 ure popoldanskega treninga

Po 40-ih šolskih urah hitrega učenja tujih jezikov se kot popoln začetnik znate sporazumeti s tujcem, v enostavnem jeziku znate predstaviti sebe, svoj poklic, svoje podjetje, družino, Slovenijo,… boljši ste v pisanju dopisov, faksiranju, samozavestnejši pri prezentacijah, telefonskih pogovorih, znajdete se na banki, pošti, carini, na letališču itd.

Treningi se izvajajo vsak teden v letu razen v juliju ter v drugi polovici decembra.

Trening tujega jezika po metodi “Superlearning” pomeni mnogo več kot le trening veščin sporazumevanja v tujem jeziku:

 • je odličen antistresni program, prilagojen zelo zaposlenim, odgovornim ljudem
 • izboljšuje spomin za cca 20%
 • dviguje in vzdržuje psihofizično kondicijo
 • uporablja zdravilno svetlobo, ki se v medicini uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezenskih simptomov zaradi stresnega načina življenja
 • udeležence povabi na najpomembnejše potovanje – v vas same.
 • biofeedback mind naprava, izdelana po tehnologiji iz NASE, s katero se učijo ameriški astronavti, omogoča brezhibno tehniko poslušanja, učinkovito in merljivo tehniko pomnenja ter stimuliranja obeh možganskih polobel.

ANTISTRES PROGRAM

Poteka vzporedno s treningom tujega jezika:

 • s pomočjo nihajoče svetlobe,
 • s pomočjo magnetno resonančnega sistema,
 • s pomočjo antistres masaže hrbta,
 • s pomočjo kisikovega tretmaja po dr. Ardenu,
 • s pomočjo programa na alfa počivalniku.

Z njim dosežemo ne le dolgoročno pomnjenje naučenega tujega jezika, temveč tudi dvigovanje vaše psihofizične kondicije. Za vse, ki ste v nenehnih časovnih stiskah, pod pritiski odgovornosti in informacijske nasičenosti in si tako dnevno dovajate veliko količino stresnih hormonov v krvni obtok, je to čudovita rešitev, da izločite le-te, če ne želite bolehati za tipičnimi managerskimi boleznimi.

Več informacij o programih hitrega učenja tujih jezikov lahko najdete tukaj.

PREDSTAVITEV ALFA POČIVALNIKA si lahko ogledate tukaj.

Avtor programa je Karnion.


Prijava na e-Novice

Povečajte svojo čustveno, osebnostno in duhovno inteligentnost.